Augstākās izglītības attīstību ir ietekmējuši vairāki faktori, tostarp tehnoloģiju attīstība. Mūsdienās tehnoloģijām ir galvenā loma augstākās izglītības nodrošināšanā, un tiešsaistes nodarbības un masveida atvērtie tiešsaistes kursi (MOOC) kļūst arvien populārāki. Tehnoloģijas tiek izmantotas arī klasē, izmantojot planšetdatorus un interaktīvās tāfeles, lai uzlabotu mācību pieredzi.

Tomēr tehnoloģiju ietekme uz augstāko izglītību nav bez problēmām. Digitālā plaisa, kas attiecas uz plaisu starp tiem, kuriem ir piekļuve tehnoloģijām un bez tiem, var ietekmēt piekļuvi augstākajai izglītībai. Turklāt ir jāapsver tehnoloģiju iespējas personalizēt mācīšanos un apmierināt dažādu izglītojamo vajadzības.

Neskatoties uz šiem izaicinājumiem, tehnoloģija sniedz arī vairākas iespējas augstākajai izglītībai. Tam ir potenciāls palielināt izglītības procesa efektivitāti un lietderību, kā arī veicināt skolēnu iesaistīšanos un mācību rezultātus. Tā kā tehnoloģija turpina attīstīties, iespējams, ka tā turpinās veidot augstākās izglītības sniegšanas veidu.